Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Videokonferencia felhasználói oktatás

973

Videokonferencia felhasználói oktatás


A Magyarországon rendelkezésre álló felsőoktatási-kutatási videokonferencia rendszer napjainkban olyan műszaki háttérrel rendelkezik, amely évekkel ezelőtt csak hazánknál tehetősebb országokban volt elképzelhető. Minden adott a kiemelkedő minőségű videokommunikációhoz: közel 140db standard és high definition (HD) videokonferencia eszköz kb. 70 felsőoktatási, kutatóintézeti vagy közgyűjteményi helyszínen, továbbá speciális szerverek, rögzítők, egyéb hálózati eszközök és persze nagysebességű internet kapcsolat országszerte. De mi szükséges még ahhoz, hogy a videokonferencia alkalmazása végre beépüljön az oktatás-kutatás napi gyakorlatába? A válasz egyszerű: az ember, azaz a felhasználó! Egy technológia hiába felhasználóbarát, ha a felhasználó nem barátkozik vele. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy 10 alkalmas helyszíni oktatás keretében bemutatjuk a rendszer működését, amely segíthet oktatóinknak és kutatóinknak, hogy közelebb kerüljenek a technológiához és képesek legyenek kihasználni annak minden előnyét.

A felvételek a 2011. tavaszán készültek a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF) által szervezett felsőoktatási-kutatási videokonferencia oktatási és népszerűsítő program keretében. A projekt megvalósulását az Új Széchenyi Terv TIOP 1.3.2 programja támogatta.

több kevesebb


NIIF videokonferencia

Audiovizuális kommunikáció, Üzleti-vállalati kommunikáció

videó konferencia, videókonferencia, NIIF, videokonferencia oktatási program, TIOP 1.3.2, Polycom

Lengyel Miklós (előadó)

1:35:19

2011. május 12.

Videotorium admin

2011. június 20.

973

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/3144" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

slide.pdf