Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Interjú Nyéky Kálmán atyával

839

Interjú Nyéky Kálmán atyával


Nyéky Kálmán atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Karának, tudományos munkatársa javarészt éles egyetemi oktatásban használja a videokonferencia technológiát. Egy-egy előadásán egyszerre két vagy több, egymástól távoli campus helyszíneken lévő diákok is részt vehetnek.
Ez a videokonferencia használati forma a legtöbb odafigyelést igényli, hiszen a távoli helyszínen lévők ugyanúgy hozzászólhatnak az előadáshoz, kérdezhetnek, mint a helyi hallgatók. Nyéky atya az előadó számára azt jelölte meg a legfőbb kihívásként, hogy az előadást során a távoliak figyelmét is fent kell tartani, hogy érezzék, ők ugyanolyan részvevői az előadásnak, mit a helyiek, ezért dinamikusabbnak, színesebbnek kell lennie az oktatásnak. Úgy érzi, hazánkban kevesen tudják, hogy a videokonferencia technikája rendelkezésre áll felsőoktatásban, és ezzel a tudás egy-egy egyetem, vagy főiskola falain túlra is eljuttatható.

több kevesebb


NIIF videokonferencia, Interjúk videokonferencia felhasználókkal

Audiovizuális kommunikáció, Egészségügyi oktatás

videokonferencia, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, atya, Bioetika, videó kommunikáció

Lengyel Miklós (riporter)
Nyéky Kálmán (interjúalany)

35:52

2011. március 25.

Videotorium admin

2011. május 2.

839
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/2947" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés