Ön jelenleg a(z) Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Interjú Dr. Kokas Károly könyvtárossal

392

Interjú Dr. Kokas Károly könyvtárossal


Dr. Kokas Károly úr, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának főigazgató-helyettese, címzetes egyetemi docens, a hazai felsőoktatási intézmények közötti szakmai kapcsolat egyik fontos elemének tartja a videokonferenciát. A riportban beszámolt arról, hogy olyan értekezleteket bonyolítanak videokonferencián keresztül, melyekhez korábban minden esetben Budapestre kellett utazni, és így értékes időt veszített, melyet a munkájára fordíthatott volna.
Elmondása szerint, minden komoly témában használható a videokonferencia, de fontos, hogy egy ilyen szinten ismerjék egymás a résztvevők, sőt, időnként személyesen is találkozzanak. Rámutatott arra, hogy ismerve a nyugat-európai körülményeket, a hazai felsőoktatásban már nincs lemaradásunk a videokonferencia műszaki háttere kapcsán (HD videokonferencia végpontok, nagysebességű hálózat, videokonferencia kiegészítő szolgáltatások – szerk.), azok többnyire alacsony kihasználtsága abból fakad, hogy a legtöbb intézményben nem látják, hogyan válhat előnyükre a videokonferencia használata.

több kevesebb


NIIF videokonferencia, Interjúk videokonferencia felhasználókkal

Könyvtártudomány, Audiovizuális kommunikáció

könyvtár, videokonferencia, oktatás, projekt, távoli bejelentkezés, videó kommunikáció

Dr. Kokas Károly (interjúalany)
Lengyel Miklós (riporter)

42:29

2011. március 24.

Videotorium admin

2011. május 2.

392

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//kifu.videotorium.hu/hu/embed/2946" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés